top of page
Пошук
  • Фото автораMolly

Мопс: Характеристика породи та правила догляду.

Нас часто запитують про характери тої чи іншої породи собак, щоб розуміти наскільки характер відповідатиме господарю і його стилю життя.

Описуючи загальну характеристику породи Мопс - це :

- Упертий

- Грайливий

- Уважний

- Спокійний

- Привабливий

(9 група FCI) Компаньйони і декоративні собаки



Мопси були привезені з Китаю в Європу в XVI столітті і стали популярні в Західній Європі і Нідерландах. У Сполученому Королівстві в XIX столітті Королева Вікторія виявила зацікавленість цією породою, тим самим створивши певний ажіотаж.

Мопси відомі тим, що є товариським і ніжними собаками-компаньйонами. Американський клуб собаківництва описує особистість породи як «врівноважений і чарівний». Собака цієї породи була визнана кращою на «Всесвітній виставці собак» 2004 року.

Країна походження

КНР

Тип

Компаньйон

Вага

9-11 кг

Зростання (висота в холці)

25-30 см

Тривалість життя

12-15 років

Догляд за мопсом

Собаки породи Мопс ( Pug) з щільною і розвиненою кістковою і м'язовою системою, тому мопс вкрай чутливий до нестачі рухів і вмістом кальцію в раціоні. Нестача рухів призводить до порушення кровообігу через велику м'язову масу. Також у мопсів може зіпрівають складочка над носом, тому її потрібно очищати. Це можна зробити, обробляючи хлоргексидином 1-2 рази в тиждень. Слідкувати за гігієною зубів, обрізати кігті раз у місяць. Потрібно не забувати чистити вушка, у мопсів також спостерігається запрівання вушок, тому їх також потрібно чистити раз в 1-2 тижні ватним диском та дезінфікуючим засобом для гігієни вушних раковин.

Мопси, як і всі короткошерсті собаки, а особливо в період линьки потребують ретельного вичісування та експрес-линьки ( вичісування підшерстку, купання шампунем, нанесенням бальзаму, який допомагає вилиняти зайву шерсть, зволожити та надати блиск) Запис на експрес-линьку для мопса у грумінг салоні CharlieWoof





7 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page