top of page
Пошук
  • Фото автораMolly

Курси грумінгу із чого почати?

Грумінг поступово стає все більш популярний та розповсюджений не тільки у великих містах, але й у містечках. Грумінг та грумер, як професія, попри те, що набуває популярності, все ж немає статусу офіційної професії, грумера то прирівнюють до перукаря, то до ветеринара, тому ,що послуги, які надає грумер дотичні до цих професій.

У глобальному сенсі у деяких країнах уже розроблені напрямки навчання за спеціальністю грумінг, проте атестаційні міжнародні комісії, що визнають той чи інший диплом та самі надають статус майстра грумера – Європейська асоціація грумінгу EGA та Міжнародна асоціація грумінгу IGA, також існує комісія Американської асоціації грумінгу, що також підтверджує рівень підготовки грумера.

По факту, атестація проводиться разом із проведенням певних заходів або ж за запрошенням асоціації грумерів конкретних країн раз або декілька разів на рік.

Існуючі школи на базі кваліфікації своїх грумерів-майстрів мають змогу навчати спочатку базовим знанням, а вже потім постійно вдосконалювати учнів курсом салонного грумінгу та конкретними майстер-класами до проходження грумером міжнародної, або європейської атестації.

Із чого потрібно розпочинати?

Звичайно, ми повинні розуміти, що опанувати професію за 6 днів – завдання із неможливих, проте вивчення нової професії розпочинається з інтенсивного теоретичного та практичного навчання «Основи» у яку потрібно поринути, побачити із середини роботу грумера, спробувати все власними руками.

Курс «Основи грумінгу» - інтенсивний курс, що триває 6 днів та містить як теоретичну, так і практичну частину. Теоретична частина складається із проходження наступних тем:

· Організація роботи грумера

· Типи шерсті

· Класифікація грумінгу

· Регулярний догляд

· Косметологія (основи)

· Особливості догляду за собаками різних порід

· Короткошерстні породи собак

· Стриппінгові породи собак (тримінгуючі)

· Породи з густою шерстю

· Породи зі спадаючою шерстю

· Довгошерстні собаки

· Схеми та деталі стрижок

Ми обрали шлях максимального відпрацювання під наглядом атестованого EGA грумера-викладача а також ветеринара, який не лише пояснить принцип роботи, але й із самого початку навчатиме (Як правильно) потрібно робити усі процедури, готуючи так, щоб не потрібно було навчатись основам знову. Щодня відпрацювання на моделях собак із різним типом шерсті (один учень-одна модель) у малих групах до 3-х осіб, для того, щоб майстер приділив максимум уваги учневі.

Разом з проходженням курсу «Основи грумінгу» учням надаються відео та текстові матеріали, схеми стрижок та інформація із основних друкованих джерел грумінгу.

Постійно ведеться консультація та супровід на налаштованому telegram каналі, де учні в режимі реального часу мають можливість запитати поради стосовно конкретних питань, з якими стикаються, коли самостійно розпочнуть практику стрижок собак та котиків.


Як вдосконалюватись?


CharlieWoof підготував онлайн-курс для закріплення пройденого курсу, а також ми включили туди ті породи та види стрижок, які не входять в програму курсу "Основи грумінгу"

Курс «Салонний грумінг» призначений для грумерів з певним досвідом роботи, які мають намір розвивати навики, дізнаватись нові деталі, глибше поринути у технічні деталі, косметологію, а також вивчати принцип роботи грумінг салону.

Програма курсу «Салонний грумінг»

· Організація салону

· Бюджет

· Обладнання

· Особливості роботи

· Деталі записів

· Типи салонного грумінгу

· Косметологія (детально)


159 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page