top of page
Пошук
  • Фото автораMolly

Які породи собак не потрібно стригти?

Оновлено: 10 черв. 2020 р.

У багатьох господарів , котрі звертаються у грумінг салон, де здійснюється грумінг кішок і собак, виникають питання стосовно стрижки собак тієї чи іншої породи. Насправді бувають ситуації, коли це необхідно робити, в той час як в інших, це лише прагнення не відставати від моди, і собаки певних порід потребують не самої стрижки, а дещо іншого догляду.

Також стрижка необхідна собакам з м'якою, пухнастою шерстю, яка легко перетворюється в «валянок», якщо її вчасно не постригти.

Породам з волохатими лапами потрібно періодично вистригати шерсть між подушечками, інакше взимку на ній будуть «наростати» снігові льодинки, а влітку накопичуватися вуличний бруд і колючки.

Спробуйте походити в черевиках, повних камінчиків і крихт, і ви зможете уявити муки улюбленців.

Довга шерсть на морді, крім завданого собаці дискомфорту, може привести і до втрати зору, спровокувати гнійний кон'юнктивіт.

Якщо не забирати шерсть у внутрішній частині вушної раковини, то на ній буде накопичуватися сірка, виділяючи неприємний запах та служитиме приманкою для вушних хвороб.

Гігієнічна стрижка собак - профілактика різних захворювань.

Які породи не можна стригти?

Абсолютно не рекомендуються стригти породи з шерстю середньої довжини, так як можуть виникнути проблеми з відростанням. Це німецькі вівчарки, хаскі, чау-чау, шпіц, акіти, маламути, бергер блан-сьюсс, бельгійські вівчарки та мастифи, водяні собаки, лабрадори та такси.

Грумінг великих собак, що володіють вираженим підшерстям або короткою щільною шерстю, сильно відрізняється від їх декоративних побратимів. Для них підстригання - це величезний стрес, який приносить певну шкоду.

Підстригти таку тварину - значить загнати її в стан сильного стресу, нашкодити волосяному покриву, який відновлюється дуже довго і навряд чи поверне свою первісну красу.

Ще більш погана ідея - голити тварину, не пристосовану до такого, наголо. В цьому випадку страждають не тільки шерстинки, а й шкіра, яка постійно піддається шкідливому впливу. Такого песика чекає постійне роздратування і проблеми з теплообміном.

У спеку, втративши природний захист, вони легко перегріваються і навіть отримують сильні сонячні опіки, а в холодну пору року моментально замерзають.

Для таких порід собак існують іншого роду гігієнічні грумінг процедури, як вже сказано вище, тобто вичісування, догляд за шерстю голови та лап, постійний догляд за відновленням шерсті, розковтунення та експрес-линька.

У грумінг салоні CharlieWoof знають, що саме потрібно тій чи іншій породі собак. Майстри з досвідом підкажуть який догляд відповідає конкретному типу шерсті, допоможуть обрати косметику та інструменти для самостійного повсякденного догляду.


410 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page