top of page
Пошук
  • Фото автораMolly

Як підібрати корм вашому улюбленцю?

Оновлено: 7 черв. 2020 р.


Ні для кого не секрет, що основа здоров’я улюбленця- його раціон та збалансоване харчування, попри те, що технології та наука допомогли дослідити усі потреби у харчуванні тварин, все ще багато господарів віддають перевагу самостійно формувати раціон собак та котів за допомогою домашніх продуктів.

Які переваги та недоліки у годівлі домашніми продуктами перед повнораціонною годівлею кормом?

Із переваг можна назвати:натуральність, та певну економію, у порівнянні з високоякісними класами кормів. Із негативних сторін – не збалансоване харчування, яке господар не завжди може забезпечити у повній мірі для тварини із продуктами усі корисні речовини. Враховуючи вік, структуру тіла тварини, кожна порода вимагає певних особливостей у годівлі, надходження відповідних корисних вітамінів та мінералів, тому раціон повинен містити елементи усіх необхідних потреб тварини, а не лише одноманітна їжа, також господарю, який обрав годівлю «натуралкою» потрібно ретельно слідкувати за станом зубів, адже часто формується наліт та зубний камінь.

Що ж стосується переваг та недоліків сухих кормів для котів та собак, то із недоліків, хіба що бюджет, адже переваги досить суттєві:

- практичність

- повнораціооність або збалансованість

- тривале зберігання


Що до того, який саме повинен бути корм, важливо сказати, що в першу чергу потрібно підібрати саме такий корм, який підходить вашому улюбленцю. Не завжди відомі торгівельні марки можуть похвалитись такими показниками для вашого улюбленця як:

апетит – корм дла тварин, який ви обираєте, ваш улюбленець повинен їсти охоче

засвоюваність – власники тварин добре розуміють, що корм повинен добре засвоюватись організмом, тварина повинна регулярно, проте не надто часто ходити у туалет.

порційність – важливий елемент годівлі, адже всього повинно бути в міру, як правило кожен із виробників описує дозованість корм для тої чи іншої породи або за градацією ваги.

Як приклад, можна сказати, що для джека-амбасадора CharlieWoof- Моллі раціон підбирався декілька разів, спочатку рекомендований нам корм не достатньо засвоювався організмом, інший корм, який спробували, Моллі просто відмовлялась їсти, і от третя спроба, дала результат. Собака сама обирає корм для себе.


Які за класами бувають корми та в чому їх різниця?

· Економ клас;

· Преміум клас;

· Супер-преміум клас;

· Корми Холістік (Holistic).

Склад і співвідношення ціна/якість корму можуть різнитися всередині одного класу, в залежності від виробника. Далі ми докладніше розглянемо кожен з них, щоб ви зробили правильний вибір для свого вихованця.


Економ клас

Як зрозуміло з назви, економ клас - найдоступніший категорія кормів. Зазвичай їх роблять із зерна і сої, а "м'ясна" складова - в кращому випадку курячий жир другого сорту, кісткове борошно та консерванти. Не містять якісного білка, необхідного для повноцінного життя тварини. . У таких кормах немає вітамінів, тому власнику собаки доведеться урізноманітнити її раціон самостійно. Крім того, корми низького класу слабо засвоюються організмом, просто «забиваючи» почуття голоду. Смакові якості таких кормів досягаються за рахунок подразнення смакових рецепторів собаки сіллю і цукром, що може призвести до розвитку атеросклерозу, цукрового діабету і викликати інші тяжкі порушення обміну речовин.

Бренди економ класу:

Dog Chow,

Practik,

Гав!,

CLUB 4 PAWS

Chappi

Преміум клас

Корми преміум більш поживні за рахунок більшого вмісту м'яса - м'ясо-кісткового борошна і субпродуктів, які не можуть позитивно впливати на організм. Попри те, що вміст м’яса та субпродуктів дещо більший, такі корми все ще можуть містити продукти, що викликають алергію у багатьох тварин, підсолоджувачі та підсилювачі смаку допомагають приховати не повну складову потреб для тварин.

Бренди преміум класу:

Profine,

Brit Premium,

Royal Canin,

PURINA PRO PLAN,

Optimeal,

JOSERA,

Trainer,

Hill's.


Супер преміум клас

В основі корму супер-преміум класу - натуральне м'ясо, вирощене з дотриманням технологій, що пройшов правильну термічну обробку і має всі необхідні сертифікати якості. Така їжа не містить в собі шкідливі добавки. Для привабливого запаху використовують тільки натуральні консерванти, рибнів та мясні бульйони. Вітаміни та мінерали, зазначені на упаковці, забезпечують собаці природну красу і здоровий вигляд.

Бренди супер преміум класу:

Carnilove,

Nutram,

Brit Fresh

Холістік

Холістік - з тих кормів, які не соромно спробувати самому кілька разів, адже він виготовляється з еко-інгредієнтів. Найвища якість корму, яка тільки можлива. Вони мають відповідне маркування та сертифікацію безпеки вживання в їжу людям. У складі (в залежності від виробника) знаходиться до 80% натурального свіжого м'яса, овочів, фруктів і спецій. Завдяки свіжому м'ясу корм має найпривабливіший і природний запах для вихованця.

Раціон собаки може складатися виключно з холістіка, так як він містить всі інгредієнти в ідеальних пропорціях для покриття всіх потреб в поживних речовинах, мінералах і вітамінах.

Приклади брендів холістік кормів:

Landor,

Grandorf,

Pronature,

GO !

ACANA

ORIJEN


12 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page